Trapphusmålning

Renovera trapphuset – det är smart

Vill du att alla som kommer på besök till dig ska tänka det bor en framgångsrik människa där? Klart du vill! Om du bor i bostadsrätt är det framför allt en sak du ska göra då. Det är att övertala föreningen att göra en trapphusmålning med renovering. 

Vi vill alla framstå som framgångsrika. Fake it til you make it, brukar det ju heta. Även om din lägenhet inte ser mycket ut för världen kan du ge ett bra intryck på besökare. Det handlar om att göra ett bra första intryck, och här spelar trapphuset en viktig roll. Det är ju detta som är det första en besökare möts av. Det är dessvärre många trapphus som renoverats till oigenkännlighet, men finns det gamla foton eller ritningar som visar hur trapphuset såg ut i begynnelsen kan det gå att återställa. I annat fall kan det gå att återskapa till tidstypisk stil. Läs mer om målning av trapphus här

Trapphusmålning

Som påpekas i den här krönikan är också det enda sättet att få tillträde till de pampigaste trapphusen att ha ett ärende dit. Till exempel ett besök hos dig. 

I din förening

Om du bor i en bostadsrätt och det var länge sedan trapphuset målades, då kan det vara dags igen. Du kan börja lobba för att ni ska låta måla om trapphuset, och använda några av följande argument:

  • Trapphusmålning höjer värdet på lägenheterna, och lockar nya köpare till föreningen.
  • Trapphusmålning gör att de boende sätter mer värde på trapphuset, och blir mer rädda om det. Slitaget på trapphuset kommer därför att minska.
  • Målningen kombineras ofta med en renoveringen av ytskikten, ledstängerna med mera. Om någonting är trasigt upptäcks detta ofta i samband med målningen. Därigenom kan man man förebygga olyckor. 

Så om du behöver argument har du nu några stycken. Ta dem till föreningen och hör vad de säger. Förhoppningsvis bor du snart i en fastigheten som får dig att framstå som mer framgångsrik.


Publicerat

i

av

Etiketter: