Vakna upp ur pandemi och vinter

808976-sea-gull

Har du sett dig själv i spegeln idag? De flesta som ser sig i spegeln ser en lite blek person som just har överlevt pandemin. Att pandemin äntligen är över, är en seger för alla som överlevde den. Det är dags att glädjas över att just du överlevde. Många dödsoffer skördades av denna hemska sjukdom. Det är ju inte ofta direkt, som vi drabbas av en världsvid sjukdom som stänger ner våra länder.

Dessutom är det snart vår!

Förutom att pandemin är över, har vi all anledning att fira att våren snart är här. I år kan vi verkligen fira att våren är här, efter att pandemin äntligen är över. Vi behöver inte längre isolera oss, inte heller hålla avstånd längre. Vi kan ta varandra i hand, krama varandra och sitta nära på puben, restaurangen eller kaféet. Vi är alla människor, och människor behöver varandra. Vi är sociala varelser, och därför är det inte så konstigt om vi har mått dåligt. Det sägs att många har drabbats av psykisk ohälsa.

44695313-close-up-female-consultant-against-the-background-of-a (1)

Typiska vårtecken

När det är vår, och man kanske känner sig lite nedstämd eller deprimerad, så kan man pröva att tänka på annat; varför inte samla på vårtecken? Det kan göra att tankarna fokuserar på något som är positivt.

Här listar vi några vårtecken som kan vara bra att lägga märke till så att tankarna kretsar kring något positivt:

  • Tussilago i något dike, eller i skogen. Titta gärna på sluttande backar.
  • Vide som knoppar. De är så fina, de vita små knopparna som vill komma fram så snart solen lyser på dem.
  • Blåsippor som också trivs i backar och sluttande mark. De vill ha sol, och trivs inte mitt i skogen, utan i utkanten av skogarna.
  • Fågelkvitter. Fåglarna vet bättre än vi att våren är på väg och berättar det för alla och envar tidiga morgnar och kvällar.
  • Människorna börjar ge sig ut och det är fullt i skog och mark. Det är ett tydligt vårtecken när det plötsligt är fullt i joggingspåren.
  • Grannarna hamrar och spikar på sina villor eller radhus. Det är ett riktigt typiskt vårtecken, när folk börjar renovera sina fasader och börjar ställa upp sina takställningar för att komma upp på tak, byta ut hängrännor och stuprör, eller renovera tak.

Publicerat

i

av

Etiketter: