Hur är det att använda Botox?

Funderar du också om du ska använda Botox? Det är inte underligt alls. Många andra funderar på samma sak. Om det är så att man har kommit upp i åren (typ medelålders) kanske man har upptäckt en och annan rynka i ansiktet. Det som händer med huden i ansiktet, är att när man höjer på ögonbrynen, rynkar pannan, gör miner i ansiktet, så reagerar huden på så sätt att den rynkar ihop sig.

Så blir rynkor till

Tittar man på ett litet barn, så när de skrattar, eller gråter så rynkar hela deras lilla ansikte ihop sig. De där rynkorna följer med under livet. Varje gång som vi gråter, skrattar, ser förvånade, irriterade eller arga ut, så rynkar våra ansikten. Så varje gång som du gör någon min i ansiktet, så ”skrynklas” någon del av ansiktet.

När man är liten så är huden alldeles slät. När barn inte gråter, skrattar eller är arg, återgår huden till sin tidigare form. Men med tiden återgår huden mindre och mindre till sin tidigare form. Till sist har en rynka uppstått i ansiktet, för att du har rynkat pannan på samma sätt många gånger.

Så slipper du rynkorna

Det som Botox gör, är att en sköterska injicerar botulinumtoxin, ett nervgift men i pyttesmå mängder där du har din rynka. Man kan även injicera Fillers där du har din rynka, under ögonen, i pannan eller runt munnen. Då ”fyller” man ut rynkan i stället. Med Botox så gör de så att rynkorna kring munnen slappnar av helt enkelt och när du gråter, är arg, ledsen etc. så ”skrynklar” inte ansiktet på samma sätt som förut. Den rör sig helt enkelt inte.


Publicerat

i

av

Etiketter: