Investeringar

Hur blir man rik?

Wealth, eller rikedom, är någon många eftersträvar. För med rikedom kommer flera olika möjligheter. Möjligheten att äga ett stort hus. Möjligheten att ha råd med flera snygga bilar. Möjligheten att resa jorden runt och inte behöva svara inför någon annan än bara sig själv. Många verkar dock tro att rikedom enbart kan uppnås genom tur. Tvärtom är det ytterst få som uppnår rikedom med hjälp av tur. Istället är det i regel hårt arbete som ligger bakom och som till slut har givit lön för mödan. De som blir rika genom att till exempel vinna på lotto brukar i regel snabbt spendera alla pengar och sedan sätter sig själva i skuld eftersom de skaffat sig en livsstil de inte kan finansiera så fort vinstpengarna är slut. Och de har inte förmågan att få den inkomst som skulle behövas för att leva det liv de vant sig vid. Detta kanske låter lite nedstämt. Tvärtom så är detta bra nyheter. Om tur inte är en viktig faktor för att nå rikedom så betyder det att alla kan anskaffa sig en mindre förmögenhet. Det enda som står i vägen mellan dig och alla pengar du kan drömma om är just hårt arbete. 

Investeringar

Anskaffa dig rikedom

Det tydligaste beviset för att alla kan bli rika är just att så många som startat från botten har nått extrema nivåer av rikedom. Oftast brukar dessa framgångssagor kryddas med en väldigt snabb utveckling sedan så fort bollen kommer i rullning. Entreprenören som till slut kunde börja skala upp sitt företag och tjänar miljonbelopp. Skådespelaren som blivit nekad flera hundra gånger får äntligen en roll som blir början på en flerårig karriär. Alla dessa exempel hade inte existerat om personerna i fråga hade gett upp vid minsta motgång. Det är en av de stora skillnaderna mellan framgångsrika personer och personer som inte når framgång. Att fortsätta jobba oavsett motgångar och aldrig ge upp. Det kanske låter som en klyscha men If you can dream it, you can be it. 

Sen behövs det inte nödvändigtvis en specifik passion för att uppnå rikedom. Väldigt många associerar rikedom med personer som är väldigt framgångsrika inom ett specifikt område som har ett stort intresse hos den gemene mannen. Skådespelare, musikartister och fotbollsstjärnor för att nämna några. Men alla har inte en passion som brukar generera en förmögenhet. Och alla som har en sådan passion måste tävla med miljontals andra för att nå toppen. Då är investeringar ett bra alternativ. Alla kan investera pengar i något som ger avkastning. Att köpa ett hus och sedan hyra ut är ett bra exempel. De som kan investera i fastigheter kan ganska så enkelt dra in många tusen i månaden. Dock kräver det en form av startkapital. Så för de som börjar med väldigt lite pengar finns alltid börsen. Att investera i aktier har historiskt visat sig väldigt lönsamt. Över en lång tidsperiod kan en investering öka i värde med flera tusen procent. Det enda som behövs är en grundläggande kunskap för att inte falla i vanliga fällor och tålamod att inte ta för stora risker. Det kanske tar lång tid. Men det är ett sätt som alla kan använda för att bli mångmiljonärer. Om du inte tror mig, googla på Warren Buffet så kan du se den otroliga kraften i att investera långsiktigt.


Publicerat

i

av

Etiketter: