Öka din energi

Att underlätta för andra är ett enkelt sätt att både skapa glädje och harmoni åt andra och att bli mer tillfreds själv. Handlingar som underlättar är enkla att göra när man väl fått in vanan – och det är trivsamt, dessutom! Det är ett slags relationsintelligens som höjer energin hos de inblandade parterna. Oftast får man spontana leende tillbaka, vilket sätter igång positiva uppåtspiraler.

Att underlätta för andra människor är något som snabbt höjer energin både hos den som blir hjälpt och den som hjälper. Det kan vara att hålla upp en dörr, hjälpa någon med en väska, visa vägen, erbjuda sin sittplats eller något annat. Det kan vara att släppa fram någon i bilkön, stanna och släppa fram någon på övergångsstället eller låta någon gå före i kassakön när de bara har ett par saker och du själv har korgen full. Det kan vara att ge någon ett varmt leende eller en förstående nick. Det är alltså inte bara fråga om god uppfostran, utan det handlar om att skapa god trivsel

Genom olika små vardagliga handlingar underlättar du för andra – och får samtidigt en känsla av tillfredsställelse av bara farten, därför att det känns bra att göra gott för andra. Det är en gåva att få ge. Det är också en gåva att få ta emot, för då gör du även då någon annan glad.

Att tacka och visa uppskattning är en viktig form av kommunikation.

Fokusera din energi

 

Travelspec.se