Attraktionslagen fungerar som ett klister

Attraktionslagen är som klister. När du gläder dig åt någon annans lycka, fastnar deras lycka på dig! När du beundrar eller uppskattar något hos en annan person, fastnar de här egenskaperna på dig. Men när du diskuterar negativa saker hos någon annan, fastnar även de här negativa sakerna på dig och du tar in dem i ditt eget liv.

Attraktionslagen svarar på dina känslor. Det du ger får du ta emot, och om du sätter etiketter på personer, omständigheter eller händelser i livet, då sätter du dem också på dig själv, och det blir vad du får ta emot.

När du förstår vilken kraft din kärlek besitter, blir det ett heltidsjobb att lägga märke till allting du älskar hos andra människor. Det är det lättaste och bästa sättet att förändra hela ditt liv. Det fungerar mycket bättre än kamp och lidande. Det enda du behöver göra är att lägga märke till de saker du älskar hos andra människor, och vända dig bort från de saker hos dem du inte tycker om, så att du inte ägnar dessa saker några känslor. Hur enkelt är inte det?
Observera att detta inte betyder att du skall vända dig bort från andra människor som har det svårt och inte bry dig. Nej, tvärtom, välj att se det bästa hos dem och hjälp dem att se det bästa hos sig själva och de möjligheter de har till ett bättre liv. Medkänsla (= aktivt) är bättre än medlidande (=passivt).

 

Skvaller är också ett klister.
Skvaller kan tyckas harmlöst på ytan, men det kan orsaka många negativa saker i människors liv. Skvaller är inte att ge kärlek. Skvaller är att ge negativitet och det är precis vad du får tillbaka.
Skvaller är mer skadligt för de som skvallrar än för den som det skvallras om!

För att vara rakt på sak, behöver vi vara uppmärksamma på att inte sticka näsan i andras angelägenheter, för då fastnar deras angelägenheter på vår egen näsa! Om du inte vill ha det i ditt liv, vänd dig bort från det utan att känna någonting. Då kommer du inte bara att göra dig själv en tjänst, du kommer också att göra de andra personerna en tjänst, som inte inser vilka negativa effekter skvaller kan ha på deras liv.

ur Kraften av Rhona Byrne
När du kritiserar eller lägger skulden på någon, lägg märke till hur du känner dig. De negativa känslorna talar tydligt om för dig att du drar till dig negativitet. Lägg märke till den osvikliga vägledning som universum förmedlar till dig genom dina känslor.

Att älska andra människor och glädja dig åt deras lycka förutsätter att du också älskar dig själv – glöm inte det!

Travelspec.se