De fyra turmetoderna

De fyra turmetoderna enligt Richard Wiseman, engelsk forskare som under 10 års tid studerat människor med tur och människor med otur.

Vad skiljer människor med tur respektive otur åt?
Kan man lära sig få mer tur?

 

Turmetod nr 1 – Öppna för sammanträffanden!

Sitt inte bara hemma och vänta på att livet ska hända. Träffa nya människor, säg hej till folk, säg ja och var inte rädd att fråga om du får vara med. Med en öppen inställning till livets alla möjligheter så ökar chansen att livets alla möjligheter faktiskt dyker upp.

 

Turmetod nr 2 – Låt magkänslan visa vägen!

Kalla det instinkt, intuition, magkänsla eller bara konstiga aningar. Tursamma människor är i alla fall bättre på att lyssna på dem och agera efter dem. Men inte nog med att de litar på sitt inre, de är ofta mer benägna att ha en positiv inre dialog. När var senaste gången du gick på “känslan”?

 

Turmetod nr 3 – Förvänta dig bra saker!

Tursamma människor har en stark och naturlig tro på att allt kommer att ordna sig till det bästa och det kommer att gå bra för dem. Den tron verkar spela roll när det gäller att öppna sig för turen och gör det lättare att ha ett öppet sinne och spana efter tecken på god tur.

 

Turmetod nr 4 – Ha en avslappnad attityd till dig själv!

Tursamma människor tar inte saker så allvarligt. Det är inte en fullständig katastrof om något går fel, om de missar ett tåg eller “gör bort sig”. De tänker ofta att “det kunde varit värre” och är inte rädda för att bjuda på sig själva. Så lägg ner gnället så kanske turen kommer på besök hos dig lite oftare.

 

Travelspec.se