Stäng av kreativiteten – när du vill bli mer effektiv

Låt oss säga att du får en röd krita när vi föds. Den symboliserar din kreativitet. Du kan uttrycka dig, skriva, rita, dela med dig av idéer. Du kan rita på papper, väggar, tavlor. Du tar den röda kritan och använder den som ett sätt  att förändra.

Vissa personer lägger ifrån sig kritan efter ett tag. Efter att tillräckligt många personer har talat om för dig att du ska hålla dig innanför pappret, innanför linjerna, att du ritar fult, att det är dags att växa upp, att det är dags att sluta leka  så kommer du till en punkt där det är lättare att göra som de säger än att kämpa emot.

Andra håller kritan i ett hårt grepp och vägrar släppa. Genom 12 år av skolgång. Genom Arbetsförmedlingen. Genom strukturer, regler, begränsningar, chefer, föräldrar och syo-konsulenter. De kommer ut söndertuggade, blodiga och med trasiga kläder på andra  sidan. Kritan fortfarande i ett hårt grepp.

Har man tappat kritan är det aldrig försent att plocka upp kritan igen. Jag har fått de mest stelbenta typerna att kavla upp ärmarna, ta ett stadigt grepp om kritan och återgå till sin kreativitet. Det handlar om att trycka på rätt knappar. Det handlar  om att skapa förutsättningar för att vara kreativ.  Läs mer

Previous post:

Next post:

Travelspec.se