Så blir du lyckligare

Släpp behovet att imponera på andra

Eftersom du är människa, är det troligt att du bryr dig om vad andra människor tänker och tycker om dig. Hur det än är, så är vi ju av naturen sociala varelser! Men om du  använder för mycket tid, pengar och energi på att försöka imponera på andra och få deras gillande, är du inte sann mot dig själv. Det är helt onödigt att försöka att vara någon som du inte är, eftersom du redan är fantastisk!

Fokusera istället på att vara den mest äkta versionen av dig själv. När du helt tar till dig den du är och delar det med andra, kommer du att uppleva att andra uppskattar hur ÄKTA du är och kommer att dras till dig utan att du behöver anstränga dig.

Släpp behovet att ha rätt

Ibland när vi känner att vi har blivit illa behandlade eller missförstådda av någon, kan vi fastna i behovet att få den andra personen att erkänna att de gjort fel mot oss. Vi vill ha en ursäkt – eller åtminstone ett erkännande att vi har rätt och de har fel!Problemet är att inte alla människor ser saker och till från samma perspektiv. I din värld har du rätt, men i deras värld har de rätt.

Visst finns det tillfällen när en ursäkt är nödvändig, men i de flesta fall – hellre än att tillåta negativa känslor slå rot inom dig och börja spilla över på andra områden i ditt liv – bör du fråga dig själv: “Vill jag har rätt? –  Eller vill jag vara lycklig?

Ofta är det bara vårt ego som får oss att hålla fast vid gammalt groll. Istället bör du överväga att släppa din önskan att ha rätt, och du kommer att upptäcka att du väldigt snart kan känna lycka och tillfredställese i ditt liv.

Släpp behovet att skvallra

Det sägs att skvaller bara är ett “billigt” sätt att få känna sig väl till mods. Att skvallra om andra är inte särskilt bra, men när folk omkring dig gör det, är det lätt att själv också halka in i det beteendet.

Kom ihåg att din livskvalitet har att göra med kvalitén på de samtal du har. Om du vill få ut mer av livet, börja med att inse kraften i dina ord. Din röst är stark och det du har att säga är betydelsefullt.

Var mån om att ha mer positiva samtal om viktiga saker – inte människor – och du kommer att bli överraskad hur snabbt du kommer att se ljusare på livet!

Släpp det som varit

Det är lätt att älta det förflutna, särskilt eftersom framtiden faktiskt är okänd! Att se tillbaka på det som varit kan kännas tryggt – vi vet vad som hänt och vi vet vad vi skulle kunna göra för att ändra saker och ting , bara vi fick chansen.

Sanningen är den, att du aldrig kommer att få chansen att ändra det som varit. Det förflutna har tjänat sitt syfte – det har fört dig till den plats där du är idag och gjort dig till den person som du är nu. Och den person du är nu är helt perfekt!

Var tacksam för dina erfarenheter, men kom ihåg att NU är allt du har. Så gör ditt bästa för att njuta av varje ögonblick. Ge dig själv gåvan att leva i nuet!

 

 

 

 

Travelspec.se