hyra dukar

O- miljövänligt att köpa nytt

Det är ju den festliga säsongen, menar i alla Frank Sinatra som sjunger om att det är den tiden på året som Festernas fest ska äga rum; julfesterna, julafton och allt som hör julen till. Familjerna samlas för att äta och dricka gott tillsammans. Barnen får julklappar av tomten. Föräldrarna klär upp sig, gör god mat, bakar goda lussebullar och pepparkakor. Vi pyntar, tar fram alla adventssaker, tänder ljus, klär granen och kanske hänger upp julgardiner, tar fram alla dukar som ska göra borden fina.

Har du koll på dina dukar?

Har du speciella dukar som du använder bara till jul? Om inte, varför inte hyra duk? Nu säger ju alla miljöaktivister att vi måste tänka på miljön, och tänk att allt som är miljövänligt också är snällt mot plånboken. Den som inte kan vänta tills alla julsaker reas EFTER julen kanske vill hålla i pengarna nu när man faktiskt behöver sina pengar, kan hyra sina dukar. Det är billigare i längden, och det är mer miljövänligt, då man inte köper sina dukar. Att tillverka nya dukar är ganska o-miljövänligt, om man så säger.

Vad är miljövänligt?

Någon som har följt med olika reportage som Aftonbladet har gjort de senaste tiderna? Hennes & Mauritz, som säljer otroligt billiga kläder, visar sig vara riktiga miljöbovar utomlands. Deras klädproduktion sker ju på andra håll än i Sverige, i länder där arbetskraften är billig. Där släpper klädfabrikerna ut miljöförstörande ämnen i vattendrag, floder och haven. Så kanske man inte ska köpa så mycket nytt? Kanske det är bättre att hyra?! Den som lever får se! Här kan du läsa mer om att hyra dukar: aladdinsuthyrning.se/produkter/bord-stol-duk-servett/dukar/.