Kristalltips

Amazonsten

Amazonstenen utgör ett utmärkt skydd mot all slags geopatisk och elektromagnetisk strålning, eftersom den har en start filtrerande effekt på de fysiska och mentala nivåerna. Den kan ha en lugnande inverkan på känslomässiga eller fysiska trauman, den vildrar oro och hjälper dig att se båda sidorna av saker och ting.

 

Bärnsten

Bärnsten är egentligen inte en kristall i ordets rätta bemärkelse, utan kåda från barrträd som övergått i fast form, men den har använts för utsmyckning och beskydd i över 45 000 år. Den skapar en skyddande barriär, rensar ut negativ energi och rädda tankar och ersätter den med inre frid, skänker stabilitet och främjar en positiv mental attityd. Det är en bra sten för förankring.

 

Ametist

Ametist är en naturligt lugnande sten. Den hjälper dig att stressa av, skyddar dig på alla plan och skänker dig känslomässig balans. Den är bra för att blockera geopatisk stress och negativa eller skadliga energier. Att sitta i stillhet med en ametist i handen lugnar dina tankar och låter dig gå på djupet i dig själv, nå insikt och finna ny motivation.

 

Grön Aventurin

Grön aventurin är en utmärkt sten att förhindra energiförlust med, vare sig förlusten orsakas av energitjuvar eller av elektromagnetisk stress. Den skänker välmåga och öppnar och lugnar hjärtat. Det är också en lämplig sten att placera ut i sin omgivning som skydd mot miljöföroreningar. Den hjälper dig att se och utvärdera olika alternativ och möjligheter, och den främjar känslomässig läkning.

 

Svart turmalin

Svart turmalin är den sten som mest effektivt blockerar själsliga attacker och suger upp “svart” energi. Den inre gallerstrukturen i stenen fångar upp negativ energi, särskilt elektromagnetisk energi, och hindrar den från att nå dig. Den är verksam mot illvilja, stress och strålningen från mobiltelefoner. Bär den över din thymus när du märker att du är utsatt för någon form av energiangrepp. Den hjälper dig att hålla dig lugn och positiv vad som än händer.

 

Celestit

Celestit är en sten med högt svängningstal och kan därför fungera som länk till änglarnas riken och din skyddsängel. Den ger också näring åt andliga insikter. Den skänker djup inre frid, gör dig fri från oro, stillar heta känslor och får tankarna att klarna.

 

Labradorit

Labradorit är en utmärkt sten för beskydd. Den öppnar dina översinnliga förmågor och hjälper dig att upprätthålla en glädjefull kontakt med de gudomliga energierna. Labradorit är bra mot reaktiv depression och vägleder dig genom de förändringar du måste göra för att finna lugn.

Rosenkvarts

Rosenkvartsen är känd som stenen för ovillkorlig kärlek och förlåtelse. Den öppnar hjärtat och förvandlar negativa känslor till positiva. Det är en utmärkt sten att använda i kris eller traumatiska situationer, eftersom den snabbt skänker lugn. Den omvandlar negativ känslomässig betingning och ger stöd åt positiva affirmationer.

 

Selenit

Selenit är som kristalliserat gudomligt ljus. Den existerar i rymden mellan ljus och materia. Det är en sten som lämpar sig utmärkt för att laga auran och ge den ny energi. Den bär på en djup inre frid. Att meditera med den för dig in i det rena ljuset, och den bildar ett skyddande galler runt en plats, eftersom den inte låter influenser utifrån tränga igenom. Placera en stor bit selenit inne i ditt hus, så säkerställer du att en fridfull atmosfär alltid råder.

 

Rökkvarts

Rökkvarts är en av de mest effektiva stenarna för att avleda eller stänga ute negativ energi. Därmed är den också ett utmärkt medel mot stress och oro. Den stärker dig i dina beslut och ger dig stöd så att du kan frigöra dig från mönster som du inte längre behöver. Den gör dig närvarande i din kropp och hjälper dig att acceptera fysisk inkarnation.

 

Jaspis

Jaspis finns i många färger och former och är en utmärkt kristall om du behöver få mer energi, stressa av, resa eller stänga ute miljöföroreningar. Den överför beslutsamhet och kvicktänkthet och har en balanserande effekt på alla nivåerna i ditt jag.

 

Pyrit

Pyrit (svavelkis) är en effektiv energisköld och fungerar utmärkt till att hjälpa dig att utnyttja dina avsikter och skapa positiva förändringar. Den ger dig möjlighet att öppna dörren till din outnyttjade potential och att finna tron på dina förmågor.

 

Smaragd

Smaragden förknippas traditionellt med Venus, kärlekens planet. Stenen användes i amuletter för att dra till sig goda relationer och avvärja trollkraft. Den verkar för jämvikt på alla plan, ger karaktärsstyrka för att övervinna motgångar och bidrar till pånyttfödelse. Det är även en visdomssten som hjälper dig att urskilja det som är sant.

 

Mossagat

Mossagat är styrkans sten. Den lämpar sig för att etablera en trygg förankring och för att stimulera kreativitet. Den främjar tillit, hjälper dig att uttrycka dig själv och bidrar till att öka din självkänsla och stärka din beslutsamhet att lyckas.

 

Larimar

Larimar får falska gränser och begränsningar att försvinna och öppnar dig därigenom för nya dimensioner. Den avlägsnar blockeringar och självpåtagen återhållsamhet, upphäver självdestruktivt beteende och hjälper dig att ta kontrollen över ditt liv. Om du har en tendens att känna skuld och rädsla, ersätter larimar dessa känslor med rofylldhet. Det är en utmärkt sten om du vill “flyta med strömmen”, och den drar till sig delfinens energi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Travelspec.se