Arganolja

10 områden där arganoljan kan användas med fördel.

Arganoljan kallas ofta för det flytande guldet i Marocko och är en organisk produkt extraherat från arganfrukterna som växer på arganträdet.

Arganoljan är väldigt rik på hälsofrämjande näringsämnen, inklusive fettsyror och vitamin E. Dess egenskaper gör den extra bra för håret och huden vilket gör den populär i mycket kosmetik.

Under en tid var det väldigt inne bland kändisar med den utblandade Moroccan oil men på senare år har fler och fler börjat med det naturliga alternativet, den organiska och rena arganoljan.

Nedan följer 10 exempel på hur du kan använda arganoljan.

 

Hårconditioner.

Arganoljan har bevisats göra hår mjukare och mer skinande. Det är ideal att användas som hårconditioner och kan hjälpa dig som har kluvna hårtoppar eller dig som vill styra upp ett frissigt hår.

Att använda arganolja som conditioner är väldigt, längre ner i texten kan du läsa om hur du använder arganoljan som conditioner.

Hudmjukgörare.

Arganolja används väldigt ofta inte bara till hår utan även till huden för att återfukta och mjukgöra huden. Med arganoljans höga vitamin E-innehåll och innehåll av fettsyror blir arganoljan riktigt godis för huden för att ge den en naturlig boost.

Arganoljan absorberas lätt vilket gör den till ett riktigt bra val att använda på morgonen innan du ska iväg och uträtta dagens bestyr.

Arganoljan kan användas över hela kroppen, inklusive ansikte och hals. Ta bara några droppar och massera varsamt in den i huden med cirkelrörelser som du skulle gjort med vilket ansikts- eller Body-lotion som helst, eller olja/butter för den delen!

För snygg styling med glansigt resultat.

Tack vare arganoljans förmåga att tämja frissigt hår och ge det lyser och ”shine” är arganoljan ofta använd som stylingprodukt. Arganoljan gör håret mer hanterbart och ger det en hälsosam, attraktiv look till alla hårstilar. Detta gör arganoljan ideal att använda i din dagliga hårrutin t.ex. efter värmetorkning. Gnid in ett par droppar arganolja mellan handflatorna och dra fingrarna genom hela håret för att applicera.

Anti-age.

Arganolja är inte bara en effektiv återfuktare utan kan också ge huden ett yngre utseende genom att minska synligheten av rynkor. Dess antioxidanters effekt gör arganoljan ideal som anti-age-produkt och ger huden bättre elasticitet med tiden.

Det bästa sättet att applicera arganolja på för dig som vill få en yngre hud är att massera in ett bar droppar innan du ska sova på kvällen – för dig som vill ha återfuktare och anti-age i samma produkt är arganoljan ett toppalternativ.

Irriterad och inflammerad hud.

För dig som lider av tillstånd som eksem eller psoriasis som kan få huden att i princip ramla av och klia har arganolja stora möjligheter att vara till en hjälp. Vitamin E och fettsyrorna i arganoljan är perfekt för att reparera skadad och irriterad hud, samtidigt som det ger huden näring att byggas upp på nytt vilket hindrar fortsatt irritation och torrhet.

Arganoljan innehåller också beståndsdelar som lugnar huden – genom att applicera lite på den berörda huden och försiktigt massera in arganoljan kan lindra och bidra till återuppbyggnad av huden.

Arganolja mot akne.

Många oljor och återfuktare kan förvärra hudproblem som akne. Arganoljan lindrar istället utsatta områden och ger en helande effekt. Akne är ofta en effekt oljig hud – eftersom arganolja inte är flottig av sig hjälper den till att balansera hudens talgproduktion när den återfuktar utan att täppa igen porerna.

Arganoljan innehåller också antioxidanter som reparerar huden och dämpar inflammationer som annars bidrar till akne.

Genom att applicera ett par droppar arganolja till huden efter tvätt förhindrar du att huden torkar ut genom att ge den nödvändiga återfuktningen och de näringsämnen som huden behöver efter livets påfrestningar på huden. Genom att två gånger per dag gnida in arganolja i huden kan det hjälpa dig med mild till lätt akne samtidigt som det balanserar upp hudens talgproduktion.

Skydd och reparation för huden.

Antioxidanterna i arganolja är generellt väldigt fördelaktiga för att läka hud som är irriterad, sprucken eller skadad eller till och med bränd. Även om det är bäst att använda arganoljan i förebyggande syfte för torr och känslig hud – kan man även använda arganoljan för att skynda på läkningsprocesser, minska inflammationer och lindra kliande och smärta.

Genom att smörja in ett par droppar arganolja på det berörda hudområdet hjälper det huden att snabbare reparera sig själv.

Graviditet.

Stretchmärken är ett problem för många gravida kvinnor – arganoljan är ett ideal produkt mot stretchmärken och hängande hud efter födseln. Argan olja ökar elasticiteten i huden tack vare dess höga andel av vitamin E. Använda ett par droppar arganolja till bröst, mage, rumpa och lår under graviditeten minskar risken för att utveckla stretchmärken.

Arganolja är också väldigt bra för att hålla hår och hud mjukt och hälsosamt under graviditeten då hormoner och annat annars kan ha en negativ inverkan på de båda.

Fötter, händer och nagelbehandling.

Arganoljas mjukgörande egenskaper är perfekta för spruckna, trasiga naglar – torra händer och hård hud på fötterna. Den både återfuktar och mjukgör huden, vilket får händer och fötter att kännas smidiga och mjuka samtidigt som naglarna blir starka och hälsosamma. Pröva att massera in några droppar arganolja på händer och fötter innan sovdags varje dag och se resultaten själv!

Läppåterfuktare.

Speciellt under kalla väderförhållanden eller torrt väder då läpparna ofta blir torra och ömma eller spruckna. Arganoljan hjälper läpparna att hålla sig mjuka och smidiga. Ta en droppe eller två och applicera på läpparna vid behov eller i förebyggande syfte.

———————————————————————————————————————————————–

Hos BODYSTORE  hittar du Arganolja

 bodystore logo

 FÖR HUDEN

 • Bekämpar rynkor och mjukar upp huden.
 • Ökar hudens elasticitet vilket är bra för att förhindra bristningar.
 • Skyddar mot att huden åldrar i förtid på grund av faktorer som solljus, stress och föroreningar i luften.
 • Reglerar talgproduktionen och gör huden mindre oljig.
 • Bekämpar Akne med dess antibakteriella egenskaper
 • Bra grund till mineral make-up, applicera 5 minuter innan.

FÖR HÅRET

 • Skyddar ditt hår mot kluvna toppar.
 • Återställer lyster och glans.
 • Hjälper färgat hår att hålla sig vid liv längre.
 • Återfuktar din hårbotten.
 • Applicering får inte ditt hår att se kladdigt och flottigt ut som med många andra oljor.

ANDRA ANVÄNDNINGSOMRÅDEN

 • Kan lindra eksem och psoriasis .
 • Stärka naglar och nagelband.
 • Mjukna upp t.ex. torra hälar.
  Använda i badet.
Travelspec.se