Nycklar till holistisk hälsa

Ät frukt på fastande mage!

Frukt är det perfekta livsmedlet. Det kräver minst kraft att smälta och ger din kropp mest kraft tillbaka. Den enda näring som din hjärna kan fungera på är glykos, och frukt innehåller mycket fruktos – fruktsocker som lätt kan förvandlas till glykos – och har i allmänhet 90-95 procent vatten. Det betyder att frukten rensar ut och ger näring på samma gång.

Problemet med frukt är att de flesta inte förstår sig på att äta den så att kroppen effektivt kan tillgodogöra sig dess näringsvärde. Frukt skall ätas på fastande mage. Det beror på att matsmältningen av frukt inte i första hand sker i magsäcken utan i tunntarmen. Frukt passerar magsäcken på ett par minuter och kommer ner i tarmarna, där den ger ifrån sig sitt fruktsocker. Men om det finns kött eller stärkelse i magsäcken, fångas frukten upp där och börjar jäsa.

Det bästa är att äta färsk frukt eller nypressad fruktjuice. 15-30 minuter efter det att du ätit din frukt, kan du inta en måltid. Så börja dagen med en portion frukt – för hälsans skull!

Frukt skyddar mot hjärtsjukdomar. Frukt innehåller bioflaviner, som hindrar blodet från att tjockna och flyta långsammare i artärerna. De stärker också kapillärerna – svaga kapillärer leder ofta till inre blödningar och hjärtattacker.

Mer om frukt

Travelspec.se