Egentid

Vare sig det handlar om avkoppling, att planera något spännande eller att bara göra något helt annat, så är det här med att ta dig tid att ta reda på mer om ditt sanna jag ett fantastiskt kliv framåt – särskilt för den som aldrig tidigare har gjort något liknande. För somliga kanske det kan verka som en lyx, men kom ihåg att det är något du verkligen förtjänar. Ingen av oss har råd att gå miste om eller bortse från några möjligheter till mer välbefinnande, tillfredsställelse och självförverkligande eller till att hitta vårt sanna jag.

Att ta reda på vad som får ditt hjärta att sjunga är utan tvivel vägen till glädje, lycka och belåtenhet. Sorgligt nog är det dock ofta som de här kvaliteterna saknas i vårt dagliga liv. Det du hämtar fram ur ditt inre, får en stark inverkan på alla i din omgivning. När du gör det du älskar påverkar du andra människors liv på alla möjliga slags oväntade sätt. Anta till exempel att någon ger dig en fin komplimang i förbigående. Om du tycker om dig själv, kanske du ler och säger tack och låter komplimangen stärka ditt självförtroende och ge dig en härlig känsla av att vara värdefull. Det här kommer sedan att föras vidare och komma till nytta för nästa person du talar med eller ler mot, vare sig du är i mataffären eller tankar bilen. Du kommer att göra den personens dag lite ljusare och gladare, och han eller hon kommer att göra samma sak för någon annan och så vidare. Det finns inget slut på allt det goda vi kan skapa, när vi är sanna mot oss själva och gör det vi älskar.

Ett litet försiktigt råd: det är inte alla som reagerar så som du hade hoppats, men det är en del av processen att bli klar över vem du är och inte låta andra styra ditt liv. Det finns ofta de som verkligen inte vill att du skall bli en kraftfull och självständig person. Varför? För att de inte skulle ha någon makt över dig då. Det kan vara en vän som är osäker på sig själv, en problematisk chef, en nära släkting eller till och med din partner. Att veta att du har någon i ditt liv som kväver dig kan göra att du känner dig rädd eller sårad, eftersom du oroar dig över att göra förändringar som sätter den invanda tillvaron i gungning. Låt dig inte påverkas av något av detta – det kanske helt enkelt är din biljett till friheten!

Det bästa sättet att föändra världen är att börja med att förändra dig själv inifrån. När du börjar veta mer och tänka mer av egen kraft, kommer du helt naturligt att bli den du helst vill vara.

Kom ihåg att när du utvecklas i ditt inre, blir du en bättre människa, och i förlängningen gör det att världen också blir bättre. Ta steget ut i ditt eget sökande efter att upptäcka mer om dig själv!

Genom att välja det vi älskar, det som ger vår själ näring, förhöjer vi vår livsenergi. Ju mer vi gör det, desto mer kan vi leva med glädje, vilket gör det mycket lättare att dra till oss mer av samma sak. Ju högre vår livsenergi är, desto mindre ansträngning krävs det för att vi skall dra till oss bra och positiva saker.

 

Ur Önskan av Angela Donavan

 

Travelspec.se