Bli 10 % snällare under 2013!

Fredens Hus i Uppsala har dragit igång en kampanj för det nya året. I stället för eknomiska bidrag ber de om goda gärningar som skall göra samhället trevligare.

Hur blir man 10% snällare?
Det är upp till var och en vad det kan innebära rent konkret. Man kan ta ett litet första steg, till exempel le mot någon man möter på stan, hålla upp en dörr eller låta någon gå före i kön. Det handlar om att hitta små saker som inte kräver så stor ansträngning men som ändå kan förgylla någons vardag.

Alla som tagit till sig initiativet uppmanas att dela med sig av hur de blivit snällare. Med hjälp av en så kallad hashtag kan man koppla twitterinlägg och instagrambilder till kampanjen. Tanken är att fotografier som sedan väljs ut ska bilda en utställning på Fredens Hus. Målsättningen är att kunna gå vidare internationellt – det finns ju inga geografiska gränser för var man ska vara snäll.

www.tioprocentsnallare.se kan du läsa mer om kampanjen. Där går det även att sen en film med Lina Hedlund, Morgan Alling och Jacco från Labyrint som berättar om varför det är viktigt att alla försöker bli snällare.

Mer om varför det är bra att vara snäll och vänlig hittar du här!

 

Previous post:

Next post:

Travelspec.se